درباره وبلاگ


این وبلاگ برای آگاهی اندشه جوانان نسبت به این زمانه است که دجال آخر الزمان چه چیزی است یا چه کسی است. قابل توجه خوانندگان عزیز این وبلاگ حقیر من این مطالب را گلچین وتعدادی را از سایت های جامع برداشته ام ومطالبی را از خود نوشته ام امیدوارم از این وبلاگ راضی باشید.
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 21
بازدید کل : 13835
تعداد مطالب : 31
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


<-PollName->

<-PollItems->

تا ظهور
برای آگاهی جوانان این مرز و بوم




شخصی از پیامبر سؤال کرد که توبه نصوح چیست، حضرت فرمود: »شخص توبه کننده به هیچ وجه بازگشت به گناه نکند، چنان که شیر به پستان هرگز باز نمی‌گردد.

 

معنای واقعی توبه چیست؟

توبه در لغت به معنای «دست کشیدن از گناه، بازگشتن بر طریق حق، پشیمان شدن از گناه»(1) است.

 

توبه را می‌توان از الطاف و محبّت‌های الهی دانست، پس از گناه، جاده و راهی برای بازگشت ایجاد می‌شود، تا بنده خطاکار به محض آگاهی از بدی گناه، از آن راه باز گردد. توبه نعمت بزرگی است که بر بشر ارزانی شده است.

حقیقت «توبه» ندامت و پشیمانی از گناه است که لازمه آن تصمیم بر ترک در آینده است. اگر کاری بوده که قابل جبران است، در صدد جبران بر آید. گفتن استغفار بیانگر همین معنا است، به این ترتیب ارکان توبه را می‌توان در پنج چیز خلاصه کرد. ترک گناه، ندامت و پشیمانی، تصمیم بر ترک در آینده، جبران گذشته و استغفار.(2)

خدا در قرآن از توبه واقعی به نام توبه نصوح نام برده است: «ای کسانی که ایمان آورده‌اید! به سوی خدا بازگردید و توبه کنید، توبه خالصانه».(3)

شخصی از پیامبر سؤال کرد که توبه نصوح چیست، حضرت فرمود: «شخص توبه کننده به هیچ وجه بازگشت به گناه نکند، چنان که شیر به پستان هرگز باز نمی‌گردد.»(4)

بعضی گفته‌اند توبه نصوح آن است که واجد چهار شرط باشد: پشیمانی قلبی، استغفار زبانی، ترک گناه و تصمیم بر ترک در آینده.(5)

امام سجاد(علیه السلام) به این نکته تصریح دارد که وفای به توبه جز به نیروی حفظ و نگه‌داری خداوند میسّر نیست. بنابراین در ابتدا باید از خداوند کمک خواست و سپس قدرت تصمیم‌گیری را افزایش داد و اقدام عملی را شروع نمود

 

چگونه می‌توان بر گناه چیره و به توبه موفق شد؟

بیشتر علمای اخلاق توبه را مجموعه مرکّبی از علم و حال و عمل می‌دانند. اگر کسی بخواهد موفق به توبه شود، باید این سه امر را مورد توجه قرار دهد، یعنی اوّل لازم است انسان به زشتی گناه پی ببرد، سپس حال پشیمانی در دل او به وجود آید، سرانجام در مقام عمل، گذشته را جبران نماید.(6)

آغاز توبه و ترک گناه، عنایت حق است. تا لطف الهی نصیب انسان نگردد، توبه امکان‌پذیر نیست. علامه طباطبایی می‌گوید: توبه عبد حسنه است و حسنه نیازمند به نیرو است و نیروی انجام حسنه را خداوند می‌دهد. او است که توفیق می‌دهد، یعنی اسباب را فراهم می‌سازد تا بنده موفق و متمکن از توبه شود و بتواند از فرورفتگی در لجن‌زار گناه و دوری از خدا بیرون آید و به سوی پروردگارش باز گردد.(7) امام سجاد(علیه السلام) به این نکته تصریح دارد که وفای به توبه جز به نیروی حفظ و نگه‌داری خداوند میسّر نیست.(8) بنابراین در ابتدا باید از خداوند کمک خواست و سپس قدرت تصمیم‌گیری را افزایش داد و اقدام عملی را شروع نمود.

متأسفانه شیطان دست از سر هیچ گروهی حتی آن‌هایی که توبه می‌کنند و نماز هم می‌خوانند بر نمی‌دارد و از راه‌های مختلفی آن‌ها را فریب می‌دهد. برای مقابله با او و ترک گناه، لازم است کارهایی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

بعضی گفته‌اند توبه نصوح آن است که واجد چهار شرط باشد: پشیمانی قلبی، استغفار زبانی، ترک گناه و تصمیم بر ترک در آینده

 

اولا: از آن کار حرام توبه نمایید و از خداوند بخواهید صبری به شما عطا نماید که بتوانید در برابر وسوسه های شیطان ایستادگی نمایید و بدانید خدا همواره ناظر بر اعمال ماست.

ثانیا: به عواقب بد آن گناه مانند رسوا شدن در آخرت در برابر پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) و ائمه اطهار (علیه السلام) و تمام مردم (که بسیار سخت‌تر از آبرو ریزی در این دنیاست)، وارد آمدن صدمات روحی و جسمی غیر قابل انکار بر شما، از بین رفتن طراوت و تازگی صورت و نمایان شدن اثرات گناه در آن و.... بیاندیشید.

ثالثا: شروع به فعالیت‌های جسمی سالم مانند فعالیت‌های ورزشی نمایید.

رابعا: در شبانه روز ، قرآن را ،به خصوص جزء سی‌ام آن را، با توجه به معنای آن قرائت نمایید.

 

و در آخر این را بدانید شیطان دشمن قسم خورده ما است و تمام تلاش خود را برای گمراه کردن ما انجام می‌دهد تا نگذارد ما به بهشت برویم؛ در قرآن مجید آمده است هنگامی که شیطان از درگاه رحمت الهی رانده شد از خداوند فرصت خواست و خداوند تا روز قیامت به او فرصت داد و شیطان این چنین قسم خورد «قال فبعزتک لاغوینهم اجمعین» قسم به عزت تو تمام بندگانت را فریب خواهم داد.(سوره ص / آیه 82 )، «الا عبادک منهم المخلصین »مگر آن عده از بندگانت را که دل از غیر تو بریدند و خالصانه تو را پرستیدند (سوره ص / آیه 83 ) اگر در تمام کارهایتان خدا را در نظر داشته باشید و به او توکل کنید، شیطان نمی‌تواند بر شما غلبه پیدا کند.

 

پی‌نوشت‌ها:

1. محمد معین، فرهنگی فارسی، ج 1، ص 1160.

2. تفسیر نمونه، ج 24، ص 290.

3. سوره تحریم ( ) آیه 8.

4. تفسیر مجمع‌البیان، ج 10، ص 318.

5. تفسیر نمونه، ج 24، ص 290.

6. محجة البیضاء، ج 7، ص 5.

7. ترجمه المیزان، ج 4، ص 376.

8. صحیفه سجادیه، دعای 19.


منابع : سایت عرفان



پنج شنبه 3 اسفند 1391برچسب:, :: 1:7 ::  نويسنده : حمید رضا زارعی

ویژگی های مهارت‌های زندگی در عصر غیبت
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: برای ساختن یک جامعه مهدوی باید برای هر دوره زندگی برنامه مشخصی داشته باشیم.
حجت الاسلام محمدرضا درّانی در سلسله نشست‌های تخصصی مهدویت با موضوع مهارت‌های زندگی در عصر غیبت که شب گذشته در سالن کوثر برگزار شد، اظهار کرد: امام زمان(عج) حاضر است ولی ظاهر نیست و تمامی ادیان از جمله ادیان ابراهیمی و مذاهب بنیادگرا به موعود معتقد هستند و وجه تمایز مسلمانان و آنان در این است که مسلمانان به موعود موجود اعتقاد دارند ولی موعود این ادیان وجود ندارد.

وی ادامه داد: در روزگار غیبت، امام زمان(عج) در زندگی ما حضور دارد و ساخت یک جامعه مهدوی نیازمند فراهم کردن برخی زمینه‌ها در جامعه است.

عضوهیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با بیان اینکه باید از دو دیدگاه مادی و الهی برای ساختن جامعه مهدوی برنامه‌ریزی کنیم، توضیح داد: در دیدگاه مادی پنج مرحله وجود دارد که شیطان برای هر مرحله از آن برنامه‌ریزی دارد که عبارتند از لهو که بازی بی‌هدف است، لعب بازی هدف‌دار و مخصوص دوران کودکی است و دیگری زینت که در دوران نوجوانی و جوانی برای فرد ارزشمند می‌شود، در دوره میانسالی افراد به داشته‌های خود تفاخر می‌کنند و بعد از سنین ۵۰ سالگی افراد به فکر تکاثر هستند و این در حالیست که نگاه توحیدی به این پنج مرحله متفاوت بوده و نگاه دین اسلام یک نگاه تعادلی است.

درّانی بیان کرد: سه نوع معنویت شرق، غرب و اسلام وجود دارد که اصالت معنویت در شرق رنج، در غرب لذت و اصالت معنویت در اسلام کمال است؛ در اسلام رنج و لذت وجود دارد اما بر پایه عقلانیت و معرفت و در تعادل است.

وی اعلام کرد: در قرآن کریم ۴۰۰ امر و ۲۰۰ نهی عنوان شده که خداوند برای هر نهی دو جانشین معرفی کرده است، آیه ۳۱ سوره اعراف «کلوا و شربوا و لا تسرفوا» نمونه‌ای از نهی‌های خداوند است که در مقابل زیاده‌روی دو جانشین معرفی می‌کند و می‌فرماید « بخورید و بیاشامید ولی زیاده‌روی نکنید».

استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: در دوران غیبت کبری دسترسی به امام عصر وجود ندارد و این در صورتی است که در عصر ائمه اطهار(ع) مردم کوچکترین مسائل خود را با آنان در میان می‌گذاشتند.

وی ادامه داد: بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) اسلام از مدار اصلی خود خارج شد و با وجود گسترش کمی، از لحاظ کیفی گسترش نیافت و این به خاطر این بود که یهود عقاید خود را به مسلمانان عرضه کرد و اکنون بعد از ۱۴۰۰ سال قرائت‌های مختلفی از اسلام وجود دارد و به همین دلیل ائمه اطهار(ع) بعد از عاشورا شیوه مبارزه خود را تغییر دادند و به مبارزه علمی روی آوردند و زیارت جامعه کبیره در این میان نقش بسزایی را ایفا کرد.

درّانی افزود: با ظهور حضرت مهدی(عج) دین خالص الهی برای مردم عرضه می‌شود و مردم عنوان می‌کنند که دین جدیدی آمده است.

وی تصریح کرد: معرفت به امام زمان(عج) مهمترین معرفتی است که در دوران غیبت باید داشته باشیم و طبق سخنان حضرت علی(ع) "در دوران غیبت مردم از گرفتاری شدید، بلای طولانی، کم طاقتی و هراس در رنج هستند".

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران بیان کرد: مهارت در آراستگی به عدالت نخستین مهارتی است که باید در دوران غیبت آموخت و عدالت و تساوی با یگدیگر فرق دارند، عدالت به معنی قرار گرفتن هر چیز در جایگاه حقیقی و اصلی خود است.

وی افزود: اساس دین عدل و توحید است و عدالت را باید از خود آغاز کنیم اگر منتظر امام زمان(عج) عدل را درک نکند در زمان عدالت امام زمان (عج) سخت زندگی خواهد داشت.
پایان خبر/ن
مرجع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ايسنا)




پنج شنبه 2 اسفند 1391برچسب:, :: 23:58 ::  نويسنده : حمید رضا زارعی